האוירה הכפרית
שף פרטי לאירועים קטנים, אוכל שמזכיר בית
לא במקרה הפכתי שף...

אימי הנפלאה, בשלנית בחסד עליון, העבירה לי בסבלנות את מורשת הבישול האורפלית שלה (העיר אורפה ידועה כאור כסדים התנכית מקום מוצאו של אברהם אבינו, על גבול תורכיה סוריה), ושל משפחת אבי דוד ז"ל שהיה שייך למורשת הנאש-דידאן (קומץ קטן של יהודים כורדים שנשארו במשולש של תורכיה, אירן ואזרבייג'ן לאחר גלות בבל והצהרת כורש, שהיו כותבים בכתב רש"י ודוברי ארמית שפת האם של סבתי ז"ל). שתי העדות התנכיות האלה מאגדות בתוכן עשרות מאכלים ומתכונים של מטבחים יחודיים לעדה ולי נותרה המשימה המענגת לשמר את אותו יחוד.
שעות רבות של ישיבה על השיש וצפייה באימי המבשלת ורוקחת ועושה פלאים ממוצרים שונים, טעימות, ניסיונות עצמאיים ובמשך הזמן גם הצלחות טבעו בי את חותם הבישול, כחלק ממי שאני היום, ממה שאני עושה באהבה רבה.
 
לאחר פסק זמן משגרת החיים לה הייתי רגיל, גמלה בי החלטה להוציא אל הפועל את מה שהעניק לי הנאה רבה: לשמר את המתכונים של המשפחה ולהעביר אותם הלאה, תוך חיפוש וליקוט של מתכוני אוכל ייחודיים, שעלולים להעלם מן העולם.  תוך כדי כך בישלתי לכל מי שרק רצה לטעום, צעד אחרי צעד למדתי בכוחות עצמי את אומנות הבישול והפכתי שף.
 

ספרי בישול שכתבתי 

לאחר שבע שנים של עבודה כעיתונאי, הוצאתי את ספר הביכורים שלי "נראה אותך גבר במטבח" ספר בישול לגברים, אבל לא רק! שהפך לרב מכר מצליח, כאשר המסר המרכזי בו הוא כתיבה בגובה העיניים בלי רצון להתיפייף כל כך, עם שימוש במצרכים שנמצאים בבית.
 
מאוחר יותר הוצאתי את רומן הביקורים שלי "קולינר" (רומן מתח רומנטי משולב עם מתכונים כחלק מהעלילה). בין לבין לימדתי במגוון בתי ספר בארץ את "אומנות הבישול", סוג של יצירת מופת שמורכבת מחיבור מספר מוצרים, מתובלים הרבה דמיון, טעם וריח.

 

שף פרטי לאירועים קטנים

לאחר 41 שנים שבהם הייתי ירושלמי בדם, חסיד אומות "מחנה יהודה" בירושלים, עברתי למושבה כרמי יוסף בכביש 44 (הכביש שמחבר בין צומת חולון ובית שמש סמוך לצומת נחשון), שם אני מארח על שולחני את אורחיי לאירועים מיוחדים של פעם בחיים ועורך סדנאות בישול. עכשיו אני שף יגיל, השף מכרמי יוסף. עם מטבח הפונה אל נוף קסום וגינת תבלינים המובילה אל המטבח שלי.
 
"פינת האוכל שלי" המעוצבת ברמה גבוהה, באווירה כפרית רגועה עם נוף של ירוק והרבה, מוסיקה שקטה ונעימה וניחוחות שמזכירים את הילדות ואת הסיר המבעבע מבית אמא: יצירת אוכל אמיתי במגוון טעמים וצבעים, לא מתיפייף עם מצרכים נגישים שמתחברים עם בלוטות הרוק שצועקות בקול רם "הינה זה חזר".
 
כבר שנים שאני טוען וזועק שההנאה האמיתית היא מאוכל אוטנטי אמיתי ובריא ולא מאיזה צלחת מרובעת במימדי ענק, עם איזה עיגולון קטן של פילה במרכז ועלה של בזיליקום "שהתחפש" לפטריית יער ירוק מסיציליה.
 
כשאתם מתגעגעים לארוחה מיוחדת בטעמים נפלאים, רוצים להיזכר באוכל ביתי עליו גדלנו או רוצים לארח אורחים ולהגיש להם אוכל מעולה בטעם נפלא, פנו אלי. אשמח לחלוק עימכם את המטעמים עליהם גדלתי ואת המעדנים אותם רקחתי.
 
שף יגיל יצחקוב  050-5538583
 
 
 



הבוסתן של שף יגיל!!! 

פינת הזולה שלי לימי הקיץ החמים.
ארועים אכותיים עם אוכל טוב ובשר עד העצם במרפסת הנוף שלי.
אירועים עד 100 אנשים באויר הפתוח ובנוף עוצר נשימה.
שווה לברר ולקבל  עוד פרטים!!!

 
האירועים מתקימים בליווי היין של יקבי בנימינה
© 2008 - יגיל יצחקוב
אתר פלוס בנייה וקידום אתרים
מפת אתר