סדנאות בישול
המטבח התורכי האורפלי המקורי
המטבח התורכי האורפלי המקורי:
- מקום מוצאם של בני משפחתי מצד אימי. נכנס לסודותיו של המטבח התורכי כולל השפעותיו על המטבח הארץ ישראלי עוד מהכיבוש העותומאני.
- נלמד הכול על בצק השמרים ונכין "לחמה בעג'ין מיני", מיני פיצות עם בשר וטחינה וירקות.
- נגלה את הסוד מדוע היו מזהים את האורפלים מרחוק ונכין את המרק עדשים השחורות הכי מהביל והכי טעים לימי החורף הקרים ולסתם יום שבוא רוצים לשבוע רק ממרק.
- נלמד להכין שווארמה תוצרת בית עשויה מחזה עוף או פרגיות ופטריות שמפיניון שרץ נהדר עם פיתה טרייה.
- ולקינוח נכין את המלאבי התורכי המקורי תוך כדי סיפור המלחמה העזה בין התורכים והבולגרים לגבי קינוח זה.
חזור
המאכלים:
- לחמה בעג'ין מיני
- שווארמה חזה עוף ושמפניון
- "קזאן קבאב" תבשיל בשר וחציל
- מלאבי או סחלב תורכי
- מרק עדשים שחורות
- "קובה נייה" צ'יגה צמחונית
- מגדרה אסלית עם הרבה בצל מקורמל
© 2008 - יגיל יצחקוב
אתר פלוס בנייה וקידום אתרים
אתר פלוס בנייה וקידום אתרים