מרק עדשים כתומות

מתכונים

מרק עדשים כתומות

מרק עדשים כתומות
 
האגדה מספרת שאת האורפלים (מקור מוצאי, המכונה בתנ"ך אור כסדים, מקום מוצאו של אברהם אבינו), הירושלמים היו מזהים לפי השיניים. לא, הן לא היו לבנות ובוהקות כי אם שבורות וזקוקות לטיפול. אותה אגדה מספרת שעדשים שנחשבו כמאכל לעניים ולאנשים צנועים הן הן מה ששברו להם את השיניים וזאת משום שבתוך העדשים השחורות היו מתחבאות להן אבנים שהנשים פשוט לא ראו אותן. במרק זה משתמשים בעדשים כתומות, אל תטעו גם שם מסתתרות אבנים קטנות. כשקר בחוץ וגשום אין כמו המרק הביתי עם חצי כיכר לחם שחור וטעמים שמזכירים ילדות.
 
הטיפים של יגיל:
-          כאמור יש לברור היטב את האבנים ולשטוף את העדשים פעמים במים זורמים.
-          שילוב של מים רותחים עם קטניות יוצר ריאקציה שמלווה בהרבה קצף שנוצר לכן יש לכפות (לנקות בכף גדולה) את אותו קצף.
-          אני מומלץ להוסיף חצי כפית פלפל אדום חריף כדי שהמרק יהיה קצת פיקנטי, זה גם מחמם יופי.
-          אני מגיש את המרק הזה עם פרוסת לחם שחור צפה במרכז הצלחת או עם קרוטונים תוצרת בית.
 
מצרכים:
2-21/2 כוסות עדשים כתומות
7-8 שיני שום
2 כפות אבקת מרק עוף
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל אדום חריף (לא הכרחי)
כפית פלפל שחור
כף שטוחה כמון
50 גרם מרגרינה בלי מלח
2 ליטר מים רותחים או ציר מרק עוף
פרוסת לחם שחור לכל סועד או קרוטונים
 
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים את העדשים עם המים הרותחים או ציר המרק ומוציאים את הקצף שנוצר עם כף גדולה.
  2. במקביל חותכים את שיני השום לעיגולים גדולים ומוסיפים למרק שנוקה מהקצף, מוסיפים את אבקת מרק העוף, הפפריקה, הפלפל שחור את הפלפל האדום החריף (אם רוצים) והכמון. נותנים רתיחה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
  3. מוסיפים את המרגרינה להמסה ומבשלים על אש קטנה למשך 10 דקות נוספות.
  4. להגשה: מערבבים את המרק עם המצקת (העדשים בדרך כלל שוקעות למטה), יוצקים את המרק לצלחת עמוקה, מניחים פרוסת לחם שחור, הופכים אותו ומגישים חם מאוד.

חזור


--
 
האירועים מתקימים בליווי היין של יקבי בנימינה
© 2008 - יגיל יצחקוב
אתר פלוס בנייה וקידום אתרים
מפת אתר