סלט פלפלים קלויים ולימון כבוש

מתכונים

סלט פלפלים קלויים ולימון כבוש

סלט פלפלים קלויים ולימון כבוש
 
מנת פתיחה מעולה כחלק מסלטים שמגישים על השולחן. בעבר היו רק פלפלים אדומים וירוקים היום כבר ניתן למצוא גם פלפלים מתוקים בגוונים של צהוב וכתום. גם הטעם מעניין והכי חשוב וצבע בחיבור של הפלפלים האלה משגע ומוסיף גוון לשולחן. אפשר להוסיף לאותו סלט גם פלפל אחד חריף ולהפוך אותו בין רגע לסלט מעט ספייסי.
 
הטיפים של יגיל:
-          ניתן להכין לימון כבוש (המתכון בספר שלי), לקנות לימונים כבושים בכל מעדנייה שמוכרת מעדנים ים תיכוניים.
-          לקילוף הפלפלים: את הפלפלים המתוקים בשלל הצבעים אני קולא בתנור שחומם לחום של 180 מעלות מכל הכוונים ומעביר מייד לשקית ניילון, קושר בקצה ומחכה כחצי שעה הם מתקלפים בקלות.
 
 
מצרכים:
3 פלפלים מתוקים ירוקים ובשרניים
3 פלפלים מתוקים אדומים ובשרניים
3 פלפלים מתוקים צהובים ובשרניים
3 פלפלים מתוקים כתומים ובשרניים
1-2 פלפל ירוק חריף (לא הכרחי)
צרור עלי פטרוזיליה קצוצה
2-3 לימונים כבושים קצוצים דק
1/2 כף פפריקה
3-4 שיני שום קצוצות
1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד (לא הכרחי)
1/2 כפית מלח
 
אופן ההכנה:
  1. לאחר שקילפנו את הפלפלים אני מוציא מהם את הגרעינים ושוטף את הפלפל ומניח במסננת להגרת הנוזלים.
  2. את הפלפלים אני קוצץ לקוביות גדולות של 2X2 ס"מ ומניח בקערה.
  3. לקערה אני מוסיף את הלימון הכבוש, את הפטרוזיליה הקצוצה, את השום ואת התבלינים ובסוף את השמן זית ומיץ הלימון ומערבב היטב.
  4. בשלב הסופי אני טועם ומתקן טעמים היות והפלפלים לפעמים מתוקים מאוד ולכן כדאי להוסיף עוד מיץ לימון או מלח לפי הטעם.
  5. משם מעבירים את הסלט לקערת הגשה ומגישים קר או בטמפרטורת חדר.

חזור


--
 
האירועים מתקימים בליווי היין של יקבי בנימינה
© 2008 - יגיל יצחקוב
אתר פלוס בנייה וקידום אתרים
מפת אתר