מתכונים

תפוחי אדמה פלחים אפויים בטעם פיקנטי

תפוחי אדמה פלחים אפויים בטעם פיקנטי
 
מצרכים ל- 6 סועדים
 
6-8 תפוחי אדמה גדולים ומוארכים
מעט שמן זית לזילוף
כף פפריקה
פטרוזליה קצוצה דק לקישוט (לא הכרחי)
 
מצרכים למרינדה:
1/2 כוס שמן זית
כף פפריקה
כפית פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף בצל/פטריות
כפית אבקת שום או מעט שום כתוש
כף אורגנו יבש
1/4 כפית פלפל אדום חריף (לא הכרחי)
 
אופן ההכנה:
1.    חותכים את תפוחי האדמה לפלחים בגודל אחיד ומניחים בצד.
2.    מערבבים את מצרכי המרינדה ומכניסים לתוכם את פלחי תפוחי האדמה ומערבבים היטב עד שלא נשאר אף תפוח אדמה בצבע לבן.
3.    מעבירים את התפוחי אדמה הצבועים לתבנית חד פעמית, מפזרים את שאריות הפפריקה וזולפים עוד מעט שמן זית.
4.    מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200-220 מעלות ומערבבים כל 10 דקות עד שתפוחי האדמה מרוככים  ומושחמים (עדין שלמים), ומעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל פטרוזליה קצוצה, או מניחים 3-5 פלחים מסודרים בצלחת לכל סועד.

חזור


--
 
האירועים מתקימים בליווי היין של יקבי בנימינה
© 2008 - יגיל יצחקוב
אתר פלוס בנייה וקידום אתרים
מפת אתר