מתכונים

סלט חצילים עם ירקות

סלט חצילים עם ירקות
 
מצרכים:
2-1 חצילים קלויים וקלופים
2 עגבניות לקובית קטנות
2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות קטנות
2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לעיגולים בעובי 3 מ"מ
4-3 שיני שום קצוצות דק – דק
20 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק           
6-5 כפות שמן זית
6-5 כפות מיץ לימון
חצי כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
 
הטיפים של יגיל:
-          יש צורך לקלות את החצילים לפי השלבים הבאים: מנגבים 2 חצילים בינוניים ומכניסים אותם לתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות צלזיוס וקולים מכל הכיוונים עד שהם מתרככים לגמרי, מעבירים אותם למסננת כדי שיגירו את כל הנוזלים ומקלפים.
-          חשוב לאחר שמעכנו את החצילים במזלג והנחנו אותם בקערה עמוקה להוסיף את מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל שחור, כדי למנוע השחרה של החציל הקלוי.
-          מה שמרהיב בסלט זה שיטת ההגשה (החציל הקלוי כבסיס ועליו מסודרים כל הירקות החתוכים ובאמצע השום הקצוץ) וכך שהוא מעורבב טרי טרי מול הסועדים.
-          כאמור, ככל שהחציל קל יותר יהיו בו פחות גרעינים (ובסלט הזה הרבה גרעינים זה קריטי).
 
אופן ההכנה:
  1. מועכים את החצילים הקלויים בעזרת מזלג עד שהמרקם שלהם נהייה אחיד ומעבירים לקערה עמוקה. מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית, המלח והפלפל השחור ומערבבים שוב למרקם אחיד.
  2. מנקים את צידי הקערה, ומתחילים לסדר כמעין פרח עם ארבעה עלי כותרת. אחד של קוביות הפלפלים המתוקים, אחד של קוביות העגבניות, אחד של הפטרוזיליה הקצוצה ואחד של העיגולים של הפלפלים החריפים ובמרכז את השום הקצוץ.
  3. להגשה: שומרים במקרר עד שהאורחים מגיעים (או מכינים אותו ממש בסמוך להגעתם, מניחים במרכז השולחן ונותנים לאחד האורחים "בשידור חי" לערבב את כל המרכיבים לתערובת אחידה. זה גם נראה טוב ואני יכול להבטיח לכם שזה טעים.
 

חזור


--
 
האירועים מתקימים בליווי היין של יקבי בנימינה
© 2008 - יגיל יצחקוב
אתר פלוס בנייה וקידום אתרים
מפת אתר