מתכונים

תפוח אדמה דוש"ז

תפוח אדמה דוש"ז
(ומה בינו לבין קרוקט)
 
תפוח אדמה דוש"ז הוא למעשה מתכון של פירה תפוחי אדמה עם עשבי תיבול ותבלינים. דושז-הוא אינו חתוך אלא יצירת פירמידה טבעתית באמצעות זילוף מחית תפוחי אדמה באמצעות שק זילוף בספיראלה עולה. לכן חשוב להשתמש בצנתר משונן בעל פייה רחבה (שחתיכות תפוחי האדמה לא יתקעו בצנתר).
עיבוד קרוקט לתפו”א הוא אצבעות גדולות ממחית תפו”א מתובלת אותן יש לצפות ציפוי אנגלי(קמח, ביצה, פירורי לחם) בדומה לשניצל ולטגן בשמן עמוק.
לכן הכנת דוש"ז הוא למעשה חייב להיות אוורירי כדי לאפשר לו לצאת בקלות מהצנתר, לקרוקט יש צורך להוסיף קמח כדי לעצב את התפוח אדמה, לצפות אותו ואז לטגן אותו בשמן עמוק.

שף יגיל יצחקוב
 
מצרכים:
1 ק"ג תפוחי אדמה
1 ביצה שלמה
3 חלמונים
שבבי בצל מטוגנים
60 גרם חמאה / מחמאה
חופן עשבי תיבול קצוצים (רוזמרין, טימין, מרווה וכו')
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט
 
מצרכים לטופינג:
2 חלמונים
שומשום או שומשום שחור
 
לקישוט:
עירית קצוצה
 
אופן ההכנה:
1.      מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה כמו ניוקי מקלפים ומעבירים דרך כותש תפוחי אדמה או דרך מוּלֶן אָ-לֶגוּם  - מדובר על מטחנת ירקות בעלת מנואלה (ידית) בחלקה העליון. (בחנויות המתמחות קוראים לכלי מולן א-לגום, מטחנת פירה, ובמסעדות יש שקוראים לו בשם החיבה מולי), ליצירת פירה.
2.      מוסיפים את החמאה, הביצה. את החלמונים, שבבי הבצל, עשבי התיבול והתבלינים ומערבבים ליצירת מחית אחידה.
3.      מעבירים את התערובת לשקית זילוף בעלת צנתר משונן וגדול ומזליפים ליצירת דוש'ז
4.      מורחים את הדוש"ז בחלמונים ומפזרים שומשום מלמעלה, אופים בחום של 180-200 מעלות עד להזהבה מניחים בצלחת ומפזרים עירית קצוצה.
 

חזור


--
 
האירועים מתקימים בליווי היין של יקבי בנימינה
© 2008 - יגיל יצחקוב
אתר פלוס בנייה וקידום אתרים
מפת אתר