מן העיתונות

כתבה בידיעות אחרונות

כתבה זו התפרסמה  בידיעות אחרונות, מוסף מסלול, מדור מומלצי השבוע בתאריך 22/2/2010

על הדרך: שף בכרם
המטבח של השף יגיל יצחקוב מכרמי יוסף מוקף גינות תבלינים ופונה אל נוף קסום ויפהפה של חורש טבעי.  יצחקוב, שף אוטודידקט שגם הוציא שני ספרים, מארח בפינת האוכל שלו קבוצות של אנשים, שאוהבים ומתגעגעים לאוכל של בית.  כמו בן דודתו, השף חיים כהן, גם יצחקוב הוא בן תערובת לעדה האורפלית (דרום-מזרח טורקיה) והנאשדידנית (קומץ קטן של יהודים כורדים דוברי ארמית).  הצירוף הזה מבטיח אוכל מרתק ולא מוכר.  אחת הדוגמאות למנה ביתית כזאת שהוא מגיש היא השיפטה - כופתאות רכות וענניות של בשר וג'ריש (חיטה גרוסה דק), המבושלות בתוך מרק חומוס וכורכום.

יצחקוב מרכיב את התפריט מראש יחד עם מזמינים הארוחה, מה שמבטיח התאמה מלאה לאירוע שהם רוצים לציין - יום הולדת, ארוחת גיבוש חברתית, ארוחה עם אורחים מחו"ל ועוד.  הארוחות מיועדות לזוג ועד 30 איש, והן מתנהלות בחדר פרטי נעים ושקט, הצופה לנוף.  אם תחשקו בשתייה חריפה, הצטרכו להביא אותה בעצמכם.

כבר שנים מעביר יצחקוב סדנאות בישול בבתי ספר לבישול בכל הארץ.  הוא עושה זאת גם בפינת האוכל הפרטית שלו, ובשלל נושאים: המטבח האורפלי המקורי, המטבח הערבי, הכל על הקובה, שיעור דגים, בעלי כנף ואפילו סושי.  המחירים: 200 שקל לארוחה, 200 שקל לסדנה שבסופה ארוחה.(מוגבל למינימום 10 משתתפים ללא קינוח ותוספות).

...
 

חזור


שף לאירועים
 
האירועים מתקימים בליווי היין של יקבי בנימינה
© 2008 - יגיל יצחקוב
אתר פלוס בנייה וקידום אתרים
מפת אתר