מן העיתונות

כתבה בעיתון גלובס

כתבה בעיתון גלובס מחודש מאי 2010


ביקב בכרמי יוסף ברבדו הנהיגו מסורת נאה לשבועות: לקראת החג הם מזמינים אורחים אוהבי יין ואוכל לבוקר שישי של שיחות ושל טעימות של יין, גבינות, שמן זית ומאכלי חג.  שלושה מתושבי כרמי יוסף, שפרנסתם על בלוטות הטעם והריח, מאחדים כוחות: פרופ' בע-עמי ברבדו ופרופ' עודד שוסיוב ידברו ויטעימו את אורחיהם ביינותף ד"ר עידו נפקס, בעל בית בד, ידבר על שמן זית והשף יגיל יצחקוב (מחברם של ספרי הבישול "נראה אותך גבר במטבח" ו"קולינר") ידבר על שיקוב של יין ושמן זית כחלק מתפיסת העולך של בישול בריא.  הטעימות שיגיש יתבססו על מאכלי חלב ממטבחו הן  של העדות הנאש-דידאנית והאורפלית שעלהן גדל, ושהן גיבורות ספר הבישול החדש שהוא כותב בימים אלה.

בציבור הרחב לא רבים מכירים את העדות הקטנות והקצת נכחדות הללו, עוד פחות מכך את מורשתן הקולינרית.  בחוגים מצומצים יותר, של בשלנים ולא של בשלנים, דווקא מהנהנים בהתלהבות כששומעים על ה"נאש-דידאן", שזה בארמית פשוט "האנשים שלנו".  הנאש-דידאנים מסקרנים אנתרופולוגים וחוקרי שפות בגלל מוצאם האקזוטי: לפי המסורת שלהם הם צאצאי שבט יהודי שחי באזור הגבול שבין איראן, טורקיה ואזרבייג'ן עוד מתקופת גלות בבל.

חזור


בציבר הרחב לא מכירים את הנאש-דידאנים ואל האורפלים, ועדו פחות את מורשתם הקורלינרית.  לכבוד חג השבועות פותח שף יגיל יצחקוב צוהר למסורת של שבט יהודי עתיק, דובר ארמית וכותב באותיות רש"י.
 
האירועים מתקימים בליווי היין של יקבי בנימינה
© 2008 - יגיל יצחקוב
אתר פלוס בנייה וקידום אתרים
מפת אתר